Dnevno nadomestilo-zagotavlja finančno varnost v primeru nezmožnosti za delo?

Če bi nekomu ponudil da sklene nezgodno zavarovanje z recimo 20 € na dan dnevnega nadomestila, in bi mu rekel da dobi za vsak dan ko zaradi nezgode ne bo zmožen za delo, bi se mu zdelo gotovo fanj. Tudi meni bi se.

Sicer sem zavarovan za nižje dnevno nadomestilo, ampak ok.

Ko ti zavarovalnica želi prodati bilokatero zavarovanje seveda poudarja da gre za finančno varnost.

Kaj razumem jaz kot navaden človek, če mi kdo reče da bo nezgodno zavarovanje z 20 € dnevnega nadomesila poskrbelo za finančno varnost ko bom delovno nezmožen zaradi nezgode? Da bom s tem denarjem si pomagal ta čas ko ne bom mogel opravljati pridobitvene dejavnosti oziroma ne bom mogel hoditi v službo. Super. Vsak € šteje ko recimo ostanemo brez prihodkov. Tukaj moram posebno povdariti samozaposlene ker ne dobijo prvi mesec odsotnosti z dela, prav nič prihodkov. A prispevke morajo vseeno plačati. Dobesedno so SUHI.

In seveda če maš zavarovanje z dnevnim nadomestilom…… Tudi če znaša samo 10 € na dan….. Dobiš na mesec 300 €. Super. Prihodkov ni, vendar denar pride. Sicer po enemu mesecu nezmožnosti za delo plača država samozaposlenemu prispevke in mu izplača 70 % neto, vendar je teh 70 % neto ki jih dobi, manj kot 70 % neto ki jih dobi zaposlen z minimalno plačo. Ker se prispevki obračunavajo drugače. Ampak če časovno pogledamo-prvih 30 koledarkih dni si moraš sam plačati prispevke in dohodkov nimaš. Končno dobiš denar od države komaj po dveh mesecih od kar si imel nezgodo. Se pravi dva meseca si na suhem. Brez denarja.In računamo na dnevno nadomestilo zaradi nezgode.

Ampak-ko sem na zavarovalnico dal zahtevek za izplačilo dnevnega nadomestila, so mi odobrili ga samo za prvi mesec, ostalo dnevno nadomestilo pa da bodo izplačali po končanem zdravljenju! Glede na to da bom verjetno na bolniškem tudi do 5 mesecev…… Bom na ta denar čakal še dolgo. Kaj za vraga mi pomaga dnevno nadomestilo ki bi moglo skrbeti za mojo finančno varnost, če ne skrbi za mojo finančno varnost takrat ko jo potrebujem? Ko bom zaključil z bolniško bom spet sposoben delat in bom sam poskrbel za svojo finančno varnost, med tem ko sem na bolniški pa za FV ne bo poskrbel denar ki ga bom dobil od zavarovalnice, saj ga bom dobil komaj po zaključku zdravljenja!

Nočem delati reklame, toda, ko sem bil pri zavarovalnici Triglav zavarovan nezgodno, sem jih v strahu poklical in vprašal če bi mi slučajno uzplačali dnevno nadomestilo mesečno….. In so mi rekli ni problema. Samo dokumentacijo sem jim poslal in je bilo ok. Sedaj mi je žal zakaj sem šel prioč od njih.

Pač-s trenutno zavarovalnico nikoli nisem imel problemov. Ampak kar se tega trenutnega primera tiče-da ne bom mogel mesečno dobiti dnevne odškodnine….. Takrat ko jo najbolj potrebujem…. Sem že začel resno razmišljati o zamenjavi zavarovalnice. Prvi mesec mi odobrijo izplačilo čeprav se zrdavljenje ni zaključilo a ostanek bom dobil po končanem zdravljenju? Halo no… Najprej rečeste da nikakor ne morejo izplačati prej, a ti hkrati rečejo da ti bojo dali denar za en mesec….. WTF?

Uglavnem-samo en nasvet če boste sklepali nezgodno zavarovanje in vam je dnevno nadomestilo pomembno. Povprašajte ali zavarovalnica izplačuje denar mesečno ali ga boste dobili kot jaz po končanem zdravljenju. V primeru da ga izplačujejo na koncu, ko ste že ven iz finančne krize,…… Se vprašajte-kaj za vraga je sploh pravi pomen dnevnega nadomestila?

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.